Blog-arkiv

torsdag den 21. marts 2013

KAGIDER

Lækkerier 

Oplægsholderen Nuray

Business men


Flotte kontorer i Kagider

Kagider - Women entrepeneurs Association of Turkey

Kagider er organisation som udvikler entreprenørskab blandt kvinder. Der er mangel på undervisning blandt kvindelige entrepenører og derfor tilbyder Kagider ekstra træningog udvikling hvilket gør kvinderne mere kvalificerede til at komme ind på arbejdsmarkedet. Kagider giver dem dermed ikke direkte jobs men giver dem bedre muligheder og kvalifikationer.
Derudover har Kagider nogle 'krav/spørgsmål' angående ligestilling som de sætter virksomheder, og hvis disse krav opfyldes tilbyder de dem certifikater og PR. De har også en afdeling der hedder YOUNG Kagider som arbejder både med piger og drenge. Kagider har også herberg for kvinder som har været udsat for vold og overfald.

Svar på spørgsmålsrunden/facts:

- Nuray har ikke selv oplevet diskrimination
- Hun har ikke selv læst koranen
- Hun tror på at Tyrkiet vil fortsætte sin vestlige udvikling, men tror ikke på at Tyrkiet kan ende op som fx. Danmark
- Tyrkiet har i teorien samme love og rettigheder som vestlige lande, men ikke i praksis. Deres største forhindring er deres kultur, manglen på kvinder i lederpositioner og religion, hvilket er ting som er svære at ændre
- Nuray mener at det for sekulariseringens skyld er vitalt at gøre det frit at bære tørklæde overalt
- Hun mener også at Tyrkiets rettigheder vil blive bedre hvis de bliver medlem af EU- Det vil ikke ske over night, men det ville ske
- Nuray kunne godt tænke sig at Tyrkiet fik et velfærdssystem som det nordiske, men tvivler på at dette er muligt

Det var meget spændende og informationsrigt at besøge Kagider og møde Nuray. Hun havde mange moderne og vestlige holdninger og virkede meget intellektuel og engageret i sit job. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar